Нова відмітка у посвідченні водія – автомат чи механіка

Нова відмітка у посвідченні водія – автомат чи механіка
 У посвідченні водія тепер є відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

Відмітка зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Зміни не торкнуться тих водіїв, яким посвідчення водія були видані раніше. Повідомляє сайт МВС. 

А от регламентує ці зміни  Постанова  Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року № 1007. Нею запроваджено цілий ряд нововведень у частині видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами з метою трансформації держави у бік європейських цінностей, - йдеться у повідомленні.

Наразі вже змінився дизайн бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського посвідчення водія, стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни. Бланк став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований захисний елемент, зазначається термін його дії, а також група крові та резус-фактор водія. Попереду – практичне запровадження відмітки про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку
23-річний громадянин України намагався вилетіти з Польщі, однак здійснити свій план йому не вдалось. Чоловіка затримала поліція, адже він декілька місяці в цій країні перебував у розшуку.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
Loading...
Load next