Майбутнє зараз: Нова пошта доставляє безпілотником посилки та роботизує процес компанії (фото)

Майбутнє зараз: Нова пошта доставляє безпілотником посилки та роботизує процес компанії (фото)
Окрім доставки співробітники компанії продумали автоматичний ланцюжок постачання від сортувального центру до клієнта і почали тестувати.

Вперше протестували доставку  наприкінці липня 2021-го року за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА). Повідомили у Новій пошті

Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться, як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху.

Безпілотний літальний апарат оснащений спеціальним парашутом. Тому в разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів і може брати управління.

Під час тестування посилку в повітрі додатково супроводжував літак, - розповіли в компанії.

Фото: Interfax-Україна

Перша тестова посилка піднялася на висоту 300 метрів о 7:00 з аеродрому "Чайка" (Київська обл.) і прибула на аеродром "Коротич" (Харківська обл.) о 12:00. В зворотному напрямку посилка вилетіла о 14:00 із "Коротича" й о 19:00 прибула до Києва.

Вперше у світі БПЛА з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім "Нової пошти" на таке досі не зважилася жодна інша логістична компанія.

У планах - скоротити час польоту до трьох годин і масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів, - каже СЕО компанії Олександра Бульби пресслужба.

Фото: Interfax-Україна

Друга безпілотна тестова доставка компанії літальним апаратом із Києва до Львова доставила 10 посилок вагою 2 кг.  Безпілотник пролетів 500 км. 

Фото: Нова пошта

Особливістю доставки посилок до Львова було те, що безпілотник стартував та приземлявся на територіях терміналів компанії. У першому тестовому польоті безпілотник використав аеродроми.

Сьогодні для польоту використовували БПЛА, що має вертикальний зліт і не потребує розгону, тому може доставляти безпосередньо до місця призначення, – прокоментував Володимир Масюк, директор департаменту з досліджень та розробки Нової пошти.

Роботизація всього ланцюжку постачання від сортувального центру до клієнта і почали тестувати.

Робот-транспортувальник, що знаходиться у відділенні, управляє стелажем з відправленнями. Він знає, коли і якому оператору потрібно підвезти конкретні посилки.

Фото: з відкритих джерел

Сканер дальньої дії, який називається лідар, з відстані сканує посилки, визначає їх вагу та розмір і передає зображення на комп'ютер. Комп'ютер завантажує всі дані в систему Нової Пошти.

Заголовок

Система не повністю роботизована і людина все одно має брати участь у процесі. Оператор має переставити посилку на робота, який відвезе і покладе її до спеціальних сумок.

Робот-сортувальник відправляє посилки в стандартизовані сумки. Одна така сумка вміщає 40 кг вантажу.

Фото: з відкритих джерел

Кур'єр закриває сумки і поміщає їх до гексакоптеру. Такий дрон доставляє вантажі на невеликі відстані, зазвичай в межах міста. Для доставок на далекі відстані — між містами, які знаходяться далеко один від одного — посилки поміщаються до більших безпілотників, які виглядають, як маленькі літаки. Вони можуть підняти 340 кг і летіти зі швидкістю 150 км/год.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Залізна пошта:  Укрпошта відновили свою співпрацю з Укрзалізницею Залізна пошта: Укрпошта відновили свою співпрацю з Укрзалізницею
Після понад 20 років Укрзалізниця та Укрпошта відновили свою співпрацю задля доставки гуманітарного вантажу у гарячі точки.
Корпуси протитанкових гранат вермахту хотіли відправити у посилці з України до США (фото) Корпуси протитанкових гранат вермахту хотіли відправити у посилці з України до США (фото)
В посилці знайшли 13 корпусів таких протитанкових та протипіхотних гранат.
Loading...
Load next