Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту

Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту
Дітям в Україні дозволять витрачати тисячу гривень від держави за вакцинацію проти коронавірусу на позашкільну освіту.

Міністерство освіти і науки надало уряду України пропозиції щодо розширення державної програми з виплати тисячі гривень за вакцинацію проти коронавірусу на дітей віком 14-18 років. Повідомляє МОЗ. Як повідомляється на сайті Президента України в понеділок, 17 січня, кошти можна буде використовувати на позашкільну освіту.

Також опрацьовується рішення щодо такої можливості для дітей у віці 12-14 років" - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що найближчим часом на засіданні Кабінету міністрів мають ухвалити рішення щодо можливості використання коштів вакцинованими особами, старшими за 60 років.

МОЗ спростило доступ підлітків до вакцинації. Міністерство скасувало для дітей віком від 12 років вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень перед вакцинацією від коронавірусу.

Відтепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення, - йдеться у повідомленні.

Із собою треба мати:

  • свідоцтво про народження (для дітей 12-13 років) або паспорт;
  • ідентифікаційний код (для дітей 14-17 років);
  • дітям 12-13 років для щеплення необхідна згода одного з батьків або опікуна.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення
Прикордонники розповіли, скільки фейкових Сovid-сертифікатів уже зафіксували в аеропортах.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Loading...
Load next