Ведмежа послуга: українців будуть карати за продаж курсових

Ведмежа послуга: українців будуть карати за продаж курсових
Основна причина питання те, що в Україні проблема плагіату та крадіжки авторства у наукових роботах є вкрай актуальною.

Верховна рада прийняла в першому читанні зміни до Закону" Про освіту", які встановлюють відповідальність за продаж рефератів, курсових, дипломів, докторських та інших академічних творів. Порушникам загрожує аж до відрахування. Про це повідомляється на сайті Ради.

Законопроєкт № 5461 про внесення змін до Закону "Про освіту" щодо встановлення відповідальності за передачу академічних творів з порушенням принципів академічної доброчесності внесений до Ради в травні 2021 року.

Сьогодні, 25 січня, депутати прийняли законопроєкт у першому читанні. Документ підтримали 250 депутатів.

Законопроєкт розроблений для встановлення академічної відповідальності за передачу академічного твору третій особі для подальшого використання цією особою як автором. На думку авторів документа, це дозволить більш ефективно протидіяти продажу академічних творів.

Санкції за продаж академічних творів:

  • повторне проходження оцінки (контрольна робота, іспит, залік і т. п.);
  • повторне проходження освітньої програми;
  • відрахування з навчального закладу, за винятком тих, хто отримує загальну середню освіту;
  • позбавлення стипендії;
  • позбавлення пільг з оплати навчання.

У законопроєкт також пропонується визначити поняття "академічний твір" як твір, що містить результати наукових досліджень, науково-методичної, художньої, навчальної або іншої творчої діяльності, яке використовується для підтвердження результатів навчання, присвоєння освітніх кваліфікацій, наукових ступенів, вчених звань.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео) Тестування по-новому: школярі складатимуть не ЗНО, а мультипредметний тест (відео)
Замість ЗНО абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Основна сесія триватиме з 18 липня по 10 серпня.
Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео) Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео)
З наступного року ЗНО з математики стане обов’язковим для вступу в університети на ще кілька спеціальностей.
Loading...
Load next