В ООН заявили про створення домовленості про гуманітарне перемир'я в різних частинах України

В ООН заявили про створення домовленості про гуманітарне перемир'я в різних частинах України

Заступник генсека ООН з гуманітарних справ Мартін Гріффітс заявив, що провів переговори з Росією про гуманітарне перемир'я в різних частинах України. Він додав, що Москва вивчає цю пропозицію.

Про це він заявив в ході засідання Радбезу ООН.

Я повернувся з Москви... Дуже важливо домогтися гуманітарного припинення вогню. Під час своїх зустрічей я обговорював, крім усіх можливостей, питання гуманітарних коридорів, - сказав Гріффітс.

Він зауважив, що такі гуманітарні перемир'я мають бути введені в різних частинах України. Представник ООН зазначив, що це дозволить врятувати численні життя. Гріффітс додав, що Росія прийняла ці пропозиції і вивчає їх.

Завтра я планую візит в Україну, щоб обговорити ці ж питання з чиновниками в Києві. Я хочу побачити ситуацію на місці, - сказав заступник генсека ООН.

Своєю чергою Зеленський заявив під час виступу перед Радбезом ООН, що Рада Безпеки є, а безпеки немає.

Де ця безпека, яку має гарантувати ООН? Її немає. Хоча і є Рада безпеки. Тож, де той мир заради гарантування якого створювалась Рада безпеки ООН? Це очевидно, що ключова інституція світу, яка повинна забезпечувати примус будь-яких агресорів до миру. Вона просто не може ефективно працювати.  Зараз світ побачив, що російські військові зробили у Бучі, поки утримували наше місто в окупації. Світу ще належить побачити те, що вони зробили в інших окупованих містах та районах України. Географія може бути різною, але жорстокість однакова. Злочини однакові і відповідальність має бути неминучою, - наголосив президент.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
"Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України "Матиме тяжкі наслідки": ЗМІ повідомили, що Шольц їде до Путіна із серйозним попередженням щодо України
Німецький канцлер обговорить способи деескалації з президентами України та Росії.
Loading...
Load next