У Міноборони розповіли, як блогери шкодять військовим: що не треба робити

У Міноборони розповіли, як блогери шкодять військовим: що не треба робити

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала блогерів не писати про результати військових операцій до того, як це зробить Генштаб ЗСУ та Міноборони. Про це вона написала у Facebook.  

Не треба писати про звільнені села чи міста до оприлюднення цієї інформації Міноборони або ЗСУ. Ворог після ваших публікацій починає їх знову атакувати. Коли ЗСУ надійно закріпиться на рубежі - від вас ніхто не буде це приховувати. Одразу буде офіційно повідомлено, - запевнила Маляр.

Вона наголосила, що 29 квітня стався показовий випадок шкідливої для оборони публічності. 

Відомий блогер вдень оприлюднив інформацію про звільнення села Руська Лозова на Харківщині. І в цьому ж пості оприлюднив ще дві речі, які не треба було публічно писати. Інформація миттєво набула масштабного розголосу, на нас просто посипались запити і нам довелось її підтверджувати. А вже ввечері там почалось загострення. Ворог активізувався. І станом на зараз там один загиблий та 12 поранених. Ось така ціна посту і лайків, - написала Маляр. 

Вона підкреслила, що право публічно поширювати таку інформацію належить Генштабу та Міноборони. 

Не треба все що ви знаєте писати в соцмережах. Наше суспільство доросле та емоційно зріле. Добре знає і розуміє що таке війна. Не треба нескінченно шукати приводи для новин про перемоги. Майте терпіння. І дайте спокійно попрацювати ЗСУ, - закликала Маляр.  

Нагадаємо, що ЗСУ знищили окупанта просто під час запису тік-тока (відео). З початку вторгнення рф Збройні сили України знищили вже приблизно 23 000 окупантів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next