Арку Дружби народів перейменували на Арку Свободи українського народу

Арку Дружби народів перейменували на Арку Свободи українського народу

Київська міська рада 14 травня ухвалила рішення про перейменування Арки Дружби народів. Про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив у Telegram.

Сьогодні Київрада ухвалила рішення про декомунізацію назви Арки дружби народів. Тепер це – Арка Свободи українського народу, – написав він. 
 

Також, за словами Кличка, депутати затвердили перелік із понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які потрібно прибрати з вулиць та будівель у Києві, та передати до музею тоталітаризму. 
 

Питання перейменувань – резонансне, влада столиці почула критику та побажання городян, — заявив Кличко. 
 

Щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів академії наук України, інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань.  Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов'язані з Росією. Але, нові назви мають жити десятки, а то й сотні років.Тому процес найменувань має бути швидким, проте обгрунтованим, — зазначив Кличко.

Нагадаємо, раніше продюсерка "Зоряних війн" Трейсі Сіворд завітала до лікарні, де перебувають постраждалі внаслідок війни діти.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next