Місто Южноукраїнськ перейменують на Південноукраїнськ

Місто Южноукраїнськ перейменують на Південноукраїнськ
Місто змінить назву слідом за перейменуванням Южно-Української атомної електростанції на Південноукраїнську АЕС.

Місто Южноукраїнськ Миколаївської області перейменують на Південноукраїнськ. Провідомляє сайт Южноукраїнської міськради.

За результатами обговорення комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів тощо на території Южноукраїнської міської територіальної громад одноголосно вирішено необхідність перейменування міста Южноукраїнська.

Адже відповідно до вимог закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" назва міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови.

Відповідно до листа Інституту української мови Національної академії наук України нормативна форма власної назви нашого міста є Південноукраїнськ, – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, що сили спеціальних операцій показали, як нищать ворога (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.
Loading...
Load next