Українські випускники зможуть скласти ЗНО у Словенії: де і коли

Українські випускники зможуть скласти ЗНО у Словенії: де і коли

Українські випускники, які тимчасово проживають у Словенії через війну в Україні, зможуть скласти там спрощене зовнішнє незалежне оцінювання.

Офіційні представники Республіки Словенія підтвердили, що готові створити необхідні умови для проведення національного мультипредметного тесту, повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Тестування можна буде пройти під час додаткової сесії НМТ у місті Марібор.

Абітурієнтів, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у мультипредметному тестуванні і хотіли б скласти його у Словенії, просять дотримуватися такого алгоритму:

  • із 21 червня до 7 липня – пропустити другий етап вибору місця проходження  тестування під час основної сесії;
  • із 8 до 18 липня – підтвердити участь у додатковій сесії тестування і вибрати м. Марібор;
  • із 1 до 10 серпня – надати остаточну інформацію про бажання пройти НМТ у м. Марібор;
  • до 12 серпня – отримати запрошення-перепустку з місцем розташування тимчасового екзаменаційного центру для проходження НМТ і датою та часом початку тестування;
  • 16-20 серпня – взяти участь у додатковій сесії національного мультипредметного тесту.

Ми щиро вдячні Посольству України в Республіці Словенія, а також Інституту інформатики (IZUM – Institute of Information Science) за підтримку в організації вступних випробувань для українських абітурієнтів – наголосили в УЦОЯО.

Нагадаємо, що країни Балтії хочуть, щоб НАТО удесятеро збільшило присутність в регіоні, - Reuters.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.
Loading...
Load next