Протягом двох років: тепер український паспорт можна отримати за кордоном

Протягом двох років: тепер український паспорт можна отримати за кордоном

Уряд дозволив оформлювати український і  закордонний паспорти за кордоном.

Про це повідомило МВС у телеграмі.

Отримати паспорт навіть, якщо ти за кордоном. Уряд ухвалив експериментальний проєкт, який дозволить українцям оформляти ID-картки та закордонні паспорти, якщо ті перебувають за межами країни. 

Документи прийматимуть у відокремлених підрозділах держпідприємства "Документ" за кордоном.

У яких країнах можна буде це зробити, поки невідомо. Реалізувати проєкт збираються впродовж двох років.

Своєю чергою під окупацією російських загарбників перебуває понад тисяча шкіл України.

Від початку повномасштабної війни і до сьогодні 651 тис. дітей шкільного віку виїхала за межі України, а під російською окупацією опинилися 1 174 школи.   

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтервʼю ​​"Суспільному".

​​Від 24-го лютого ми оголосили вимушені канікули на два тижні. З 14 березня МОН розповсюдило рекомендаційний лист і майже 12 800 шкіл розпочали навчання. Так, в змішаному режимі. Були регіони, в яких взагалі не можна було організовувати освітній процес. Це прифронтові області. Але навіть на окупованих територіях ми все одно розпочали роботу, - зазначив він.

Також він повідомив, що у тимчасово окупованому Херсоні із 60 директорів шкіл тільки двоє погодились працювати з окупантами. 

Більшість шкіл все одно будуть продовжувати освітній процес за українськими стандартами. Ми на зв'язку з освітянами, з директорами обласних департаментів освіти, в тому числі й по військовим адміністраціям, де є тимчасово окуповані території. Намагаємось напрацювати такий механізм, який би зробив освітній процес безпечним, - сказав міністр.

Шкарлет повідомив, що на сьогодні 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти й 65 відокремлених структурних підрозділів переїхали з тимчасово окупованих територій, або з місць, де ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, раніше заступник міністра освіти повідомив, що 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next