У РНБО спростували фейки про безвіз з росією

У РНБО спростували фейки про безвіз з росією

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростував фейки щодо скасування безвізового режиму з російською федерацією.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на ЦПД.

Наприклад, інформація про нібито заборону українського уряду на в’їзд для громадян рф в Україну не є правдивою.

[Уряд] не заборонив в’їзд, а з 1 липня втратила чинність угода між урядом України та урядом рф про безвізові поїздки, підписана 16 січня 1997 року в Москві. Тобто для громадян росії почав діяти візовий режим, – зазначили в повідомленні.

Крім того, також, що безпідставними є такі нарікання: "Бабусі вже 92 роки, вона хотіла, щоб онуки з росії приїхали її провідати. Тепер онуки бабусю ніколи не побачать".

 Росіяни зможуть навідувати своїх українських родичів, але для цього тепер повинні мати запрошення з України, чинний закордонний паспорт рф, українську візу, ксерокопію паспортних даних сторони, що приймає, а також суму, не меншу ніж 20 прожиткових мінімумів на місяць – 52 тисяч гривень, - пояснили в ЦПД.

Фейком зокрема є інформація про те, що громадяни російської федерації, які не підтримують вторгнення рф та на цей час проживають на території Європейського Союзу, нібито не матимуть можливості приїхати в Україну.

"ромадяни рф, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах, – наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти створюють фейкові сторінки українських військових частин Окупанти створюють фейкові сторінки українських військових частин
Російська Федерація почала створення фейкових сторінок українських бойових частин. Сторінки ворог веде українською.
YouTube назвали головним каналом розповсюдження фейків в Інтернеті - експерти YouTube назвали головним каналом розповсюдження фейків в Інтернеті - експерти
Шкода фейків особливо помітна в Латинській Америці, Азії та Африці.
Loading...
Load next