Словаччина поставить Україні винищувачі МіГ-29 та танки

Словаччина поставить Україні винищувачі МіГ-29 та танки

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер заявив, що країна поставить Україні танки і винищувачі МіГ-29, які є в її розпорядженні. Про це повідомляє УНН.

Я не хочу говорити про це докладніше, тому що й Україна нас попросила, щоб ми не конкретизували цю техніку, - пояснив Хегер.

Чеські винищувачі охоронятимуть повітряний простір сусідньої Словаччини з вересня, заявив у неділю прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала.

Словаччина попросила своїх союзників по НАТО патрулювати її небо, у зв'язку з передачею винищувачів.

Я не бачу в цьому жодних проблем, уряд обов'язково це схвалить, - сказав Фіала в теледебатах зі своїм словацьким колегою Едуардом Хегером.

Словаччина замовила винищувачі F-16 у США у 2018 році. Очікувалося, що перші літаки прибудуть цього року, а відвантаження має бути завершено наступного року, але тепер передбачається, що постачання відбудеться 2024 року.

Нагадаємо, що "США передасть Україні ЗРК NASAMS" - Резніков.

Злата Новосельська  - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео) Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео)
Відтепер цивільні громадяни мають право захищати Україну зі зброєю.
Loading...
Load next