У ОП заявили, що місцева влада має забезпечувати та перевіряти стан укриттів по Україні

У ОП заявили, що місцева влада має забезпечувати та перевіряти стан укриттів по Україні

Стан укриттів по містах України, зокрема, у Вінниці залишає бажати кращого, а деякі з них взагалі у жахливому стані. Місцева влада має забезпечити наявність та контролювати стан приміщень, в якому місцеві жителі можуть укриватися від російських ракетних ударів і бомбардувань.

Про це заявив заступник очільника Офісу президента Кирило Тимошенко за підсумками поїздки до Вінниці.

Люди мають знати, де перечекати небезпеку. Іще раз: стан і наявність укриттів – це завдання органів місцевої влади. Це сигнал не лише для Вінниці, а й для решти міст і селищ, – наголосив він.

Тимошенко закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги, оскільки це може допомогти зберегти життя.

Своєю чергою міський голова Сум Олександр Лисенко порадив мешканцям уникати скупчень людей або покинути місто на вихідні.

Про це Лисенко сказав у Facebook.

Я хотів би всім порадити провести уважно, дисципліновано, в безпеці вихідні дні….Я думаю, що сьогодні, завтра і післязавтра треба приділити своїй безпеці велику увагу. Уникайте великих скупчень людей і не ігноруйте повітряну тривогу. Якщо є можливість виїхати з міста…Прошу всіх скористатися моєю порадою, — каже Лисенко.

Також міський голова Білопілля Юрій Зарко на своїй сторінці у Facebook закликав жителів виїхати подалі від кордону.

Схоже, нас чекають непрості вихідні. Тому я б порадив тим, у кого є така можливість, виїхати на пару днів до родичів в села, подалі від кордону хоча б на 40 км, – зазначив він.

Нагадаємо, раніше 60 жителів Донеччини евакуювали до Німеччини.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Сумщині прикордонники зводять нове загородження від Росії (відео) На Сумщині прикордонники зводять нове загородження від Росії (відео)
На Сумщині на кордоні з Росією, в першу чергу, будують протитранспортні загородження. Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування.
Через обстріли на Сумщині стався витік аміаку (відео) Через обстріли на Сумщині стався витік аміаку (відео)
Наразі мешканцям Сум нічого не загрожує.
Loading...
Load next