Рекорд скарг про порушення мовного закону: Тарас Кремінь опублікував статистику

Рекорд скарг про порушення мовного закону: Тарас Кремінь опублікував статистику
Кожне друге звернення стосується завантаження українськомовної версії за замовчуванням.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь отримав рекордну кількість скарг. З них 79% – про порушення мовного закону в інтернеті.

Про це повідомив сам омбудсмен на Facebook-сторінці.

Так, упродовж 10 днів з моменту набуття чинності нових вимог закону про функціонування української мови, зокрема в інтернеті, отримали рекордні 502 скарги. 

59 відсотків звернень стосуються інтернет-представництва суб'єктів, що обслуговують споживачів; 20 відсотків – інтернет-представництва суб'єктів, що не обслуговують споживачів; дев'ять відсотків – безпосереднє обслуговування споживачів; сім відсотків – діяльність посадових осіб органів державної влади й місцевого самоврядування; п'ять відсотків – інше, – зазначив Кремінь.

Крім того, він повідомив, що 79% скарг стосуються порушення вимоги застосування державної мови інтернет-представництвами, яка набрала чинності 16 липня 2022 року.

Кожне друге звернення стосується завантаження українськомовної версії за замовчуванням.

Нагадаємо, з 16 липня 2022 року всі інтернет-ресурси (вебсайти, сторінки в соцмережах, ютюб-, вайбер-, телеграм-канали, мобільні застосунки тощо), які використовуються в якості інтернет-представництв суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, у тому числі інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати версію українською мовою. Ця версія не може мати менше за обсягом та змістом інформації, ніж іншомовні версії, та має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next