В "Азові" підтвердив загибель своїх побратимів в Оленівці: на вбивць оголосили полювання

В "Азові" підтвердив загибель своїх побратимів в Оленівці: на вбивць оголосили полювання
На місце виїхав Червоний Хрест. Точну кількість загиблих та їхні особи з'ясовують..

Патронатна служба "Азову" підтвердила смерть українських військовополонених в Оленівці. Точна кількість загиблих наразі невідома.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на заяву Асоціації родини захисників "Азовсталі".

Нагадаємо, сьогодні, близько 9 ранку, відбувся артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися в тому числі й українські полонені з «Азовсталі». 

Першими про злочин повідомили російські пропагандисти, оперативно розповсюдивши фото та відео з місця події. Це є незаперечним доказом ретельної спланованості воєнного злочину з боку російських військ, - наголосили в Асоціації.

Головною метою російської провокації називають приховання масштабів російських воєнних злочинів і тортур, а також зрив чергових домовленостей щодо нових обмінів. Про це також заявляли у Генштабі ЗСУ напередодні.

Полювання на катів

Своєю чергою засновник полку "Азов" Андрій Білецький пообіцяв покарати причетних до вбивства полонених в Оленівці.

Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота — знятий людоїдський фільм про «Азовсталь». Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше — дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни, - зазначив Білецький.

Він переконаний, оскільки Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тому тепер намагається  знищити українців віроломством.

Білецький також додав, що всі убивці будуть знайдені та покарані.

Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані.

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські війська навмисно обстріляли колонію у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next