Доводилося переступати через трупи: як зараз живуть люди в окупованому Маріуполі (відео)

Доводилося переступати через трупи: як зараз живуть люди в окупованому Маріуполі (відео)

У Маріуполі мирні громадяни продовжують жити в зруйнованих будинках, незважаючи на всі обіцянки окупаційної влади про переселення. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник мера портового міста Петро Андрющенко.

Як приклад він навів багатоквартирний зруйнований будинок на вулиці Котляревського, в якому продовжують жити 15 людей, у тому числі діти. За словами Андрющенка, у будівлі після повномасштабних боїв і обстрілів відсутні будь-які комунікації.

На відео, яке опублікував Петро Андрющенко, 77-річна пенсіонерка, змушена жити в зруйнованому будинку, зізнається, що бійці спецпідрозділу Нагцвардії "Азов" намагалися врятувати їй життя після того, як ЗС рф почали атакувати мирні квартали Маріуполя.

Азовці? У них розумні знайшлися та пожаліли нас. Прийшли заздалегідь і попередили, щоб ми залишили будинок, оскільки завтра вранці будівля буде під обстрілом. Ми не повірили, і ніхто нікуди не пішов. Наступного ранку вони прийшли та почали виганяти нас, щоб зберегти нам життя. Я так вважаю…, — заявила жінка.

За словами пенсіонерки, мешканцям будинку доводилося переступати через трупи, які лежали на перших поверхах багатоквартирної будівлі, оскільки через інтенсивні обстріли ніхто їх не прибирав. 77-річна жінка також розповідає, що в будинку часто бачать мародерів, які приходять на руїни, риються в уламках і забирають чужі цінні речі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з окупованого Маріуполя щоденно виїжджають до 100 людей, місто безлюдніє.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next