Зрадниці Більченко, яка втекла до рф, повідомили про підозру

Зрадниці Більченко, яка втекла до рф, повідомили про підозру
Також повідомлено про підозру двом її спільникам.

Колишній викладачці столичного університету Євгенії Більченко оголосили підозру у державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів для отримання даних про розташування ЗСУ та тероборони. Також повідомлено про підозру двом її спільникам.

Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

 За даними слідства, з лютого 2022 року Більченко, перебуваючи на території країни-агресора та, діючи на замовлення кураторів з РФ, створила та адмініструвала у месенджері «Тelegram» низку груп.

У цих групах жінка вербувала громадян України для отримання від них інформації про розташування та переміщення військовослужбовців Збройних Сил України та територіальної оборони м. Києві та Київській області.

 За попередніми даними, вона завербувала понад 10 осіб, які, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи визначених ділянок у м. Києві та Київській області та фотографували місця дислокації і пересування українських військовослужбовців, після чого ці відомості передавались кураторам з силових структур РФ, - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Крім того, на своїй сторінці в забороненій в Україні російській соцмережі «Vkontakte» та на каналі «YouTube» викладачка поширювала відео та дописи, які за своїм змістом виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України. Також у цих повідомленнях вона закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні.

 Наразі Більченко інкриміновано дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

 Також повідомлено про підозру одному з членів групи у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України. Крім того, до суду вже передано обвинувальний акт щодо одного із агентів за фактами державної зради та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Музика не має національності": Ані Лорак спантеличила дивною фразою (відео) "Музика не має національності": Ані Лорак спантеличила дивною фразою (відео)
Після концерту в Одесі Лорак одразу ж вирушила на російський фестиваль "Нова хвиля" у Сочі.
«Ні про що не шкодую»: скандальну професорку Більченко звільнили з університету Драгоманова «Ні про що не шкодую»: скандальну професорку Більченко звільнили з університету Драгоманова
Раніше професорка Національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко виступала на каналі терористів "ДНР". Також вона назвала закон про забезпечення функціонування української мови як державної "лімфовузлом на тілі онкохворої американської колонії".
Loading...
Load next