В Україні від мобілізації можуть звільнити деякі категорії професій

В Україні від мобілізації можуть звільнити деякі категорії професій
Наразі документ на етапі розгляду.

В Україні можуть звільнити від мобілізації вихователів дитячих садків та спортивних тренерів. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт №7726 про внесення змін до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Повідомили на сайті ВР.

Педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів та тренери (тренери-викладачі) державних/комунальних закладів фізичної культури і спорту (дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби і т.п.) не входять до числа категорій, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Відповідно, під час воєнного стану будь-які працівники названих закладів можуть бути мобілізовані, що ставить під загрозу стабільну роботу цих закладів. (...) Тому виглядає логічним і доцільним включити названі педагогічно-викладацькі категорії до числа тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, – ідеться у пояснювальній записці законопроєкту.

У законопроєкті зазначено, що звільнення від мобілізації діятиме, якщо вихователі та тренери працюють у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладах, закладах фізичної культури і спорту за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Нагадаємо, що "Це Україна": у маріупольському транспорті увімкнули проукраїнський ролик (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років
Також масово мобілізовують студентів.
В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка В ОРДЛО зірвано план примусової мобілізації, — розвідка
Призовники всіляко уникають мобілізації, не бажаючи стати "гарматним м'ясом".
Loading...
Load next