СБУ затримала двох агентів рф на Миколаївщині: мали відстежувати HIMARS (відео)

СБУ затримала двох агентів рф на Миколаївщині: мали відстежувати HIMARS (відео)

Співробітники СБУ затримали ще двох агентів російських спецслужб у Миколаївській області. Один із затриманих збирав і передавав рашистам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону. Окремо він «полював» на установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які є пріоритетною ціллю для ворога.

Про це повідомляє ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Задокументовано, що цей агент передавав окупантам координати об’єктів критичної інфраструктури та корегував удари по Варварівському мосту у Миколаєві.

Інший затриманий – також мешканець обласного центру. Він «працював» на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів і прихильників проросійських Телеграм-чатів.

Окрім цього, зловмисник поширював матеріали, у яких виправдовується чи заперечується збройна агресія рф проти України.

У ході обшуків, проведених за місцями проживання ворожих агентів, кіберфахівці СБУ виявили та вилучили електронні засоби, які використовувалися для організації закритих каналів зв’язку, анонімізації користувачів та передачі розвідданих.

Наразі коригувальнику повідомлено про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Другому фігуранту справи буде повідомлено про підозру у виправдовуванні та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України. Йому арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, окупанти потайки евакуйовують свої родини з Криму та тимчасово окупованого Півдня.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Перейшли на бік рф під час окупації Бучі: СБУ нейтралізувало угрупування (відео) Перейшли на бік рф під час окупації Бучі: СБУ нейтралізувало угрупування (відео)
Їм загрожує від 15 років до довічного ув'язнення.
СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди
Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Loading...
Load next