Контрнаступ ЗСУ викликає паніку у ворога – ISW

Контрнаступ ЗСУ викликає паніку у ворога – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявляють, що контрнаступ українських військових підриває і без того низький моральний дух у так званих елітних російських підрозділів і викликає паніку у впливових осіб з Кремля. Пишуть у ISW.

Термінове обговорення 19 вересня серед російських ставлеників щодо необхідності негайної анексії росією Луганської та Донецької областей свідчить про те, що триваючий контрнаступ України викликає паніку у ворога, зокрема й в осіб, які приймають рішення в Кремлі.

"Законодавчі органи" ставлеників росії в окупованій Україні так званих Донецької та Луганської народних республік ("ДНР" і "ЛНР") закликали своє керівництво "негайно" провести "референдум" про визнання "Л/ДНР" суб’єктами росії.

Такий підхід непослідовний. російські війська не контролюють всю Донецьку та Луганську області. Таким чином, приєднання територій, на які претендують "Л/ДНР", призведе до того, що росія анексує області, які, за визначенням Кремля, будуть частково знаходитися під законною українською владою та впливом ЗСУ.

Експерти інституту припускають, що у російського керівництва бракує способів зупинити українські сили, які просуваються через річку Оскіл у Луганській області.

Кремль може вважати, за даними ISW, що часткова анексія може спонукати до вербування додаткових сил як із росії, так і з нещодавно анексованої української території.

Військові рф відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх потенційних джерел, щоб посилити свої "сильно деградовані та деморалізовані підрозділи", але виявляються неспроможними створити значну бойову потужність, як неодноразово писав ISW.

Останні українські успіхи в контрнаступі ще більше знижують і без того низький моральний дух серед російських підрозділів, які до 24 лютого вважалися елітними.

Нагадаємо, що Німеччина поставить Україні ще чотири Panzerhaubitze 2000.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла В Україні невдовзі розсекретять матеріали щодо розслідування Іловайського котла
Під час розслідування допитано понад 900 потерпілих і свідків, вилучено, оглянуто та досліджено понад 1600 бойових документів. Обсяг матеріалів кримінального провадження – понад 300 томів, з яких понад 70 із грифом обмеженого доступ.
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Loading...
Load next