На кордоні почастішали конфлікти: ДПСУ закликає до порядку

На кордоні почастішали конфлікти: ДПСУ закликає до порядку

Прикордонники наголошують, що забезпечують пропуск громадян на державному кордоні, керуючись виключно нормами законодавства і просять громадян не допускати створення конфліктних ситуацій. Повідомила пресслужба Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років для підтвердження підстав для виїзду за межі України мають надати відповідні підтверджуючі документи, а деякі взагалі не мають права на виїзд з України.

Там зауважили, що такі громадяни, не зважаючи на встановлені обмеження, свідомо та навмисно вирушають на державний кордон та створюють конфліктні ситуації у пунктах пропуску, намагаючись використати конфліктну ситуацію для отримання дозволу на виїзд з України.

Щодобово прикордонникам на законних підставах доводиться виносити рішення про відмову в перетинанні кордону. Нерідко особи називають рішення, які їх не влаштовують – незаконними.

Наголошуємо, Державна прикордонна служба України діє в рамках чинного законодавства. Громадянам, які вважають, що їхні права порушені, рекомендуємо розв'язувати відповідні питання не шляхом конфлікту, а у правовий спосіб, - додала служба.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин
У Державній прикордонній службі повідомили про тимчасове призупинення перетину кордону на в’їзд в Республіку Білорусь.
На Сумщині прикордонники зводять нове загородження від Росії (відео) На Сумщині прикордонники зводять нове загородження від Росії (відео)
На Сумщині на кордоні з Росією, в першу чергу, будують протитранспортні загородження. Держприкордонслужба продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування.
ДПСУ не обмежуватиме виїзд для українців призовного віку ДПСУ не обмежуватиме виїзд для українців призовного віку
Прикордонники заперечили черговий фейк російської пропаганди.
Loading...
Load next