путін може бути "небезпечним та безрозсудним", якщо його загнати в кут - директор ЦРУ

путін може бути "небезпечним та безрозсудним", якщо його загнати в кут - директор ЦРУ

Диктатор росії путін може бути "досить небезпечним і безрозсудним", якщо його загнати в кут. Заявив в інтерв'ю CBS директор ЦРУ Білл Бернс.

Він має бути стурбований не тільки тим, що відбувається на полі бою в Україні, що відбувається вдома і що відбувається у світі - сказав Бернс CBS. - Він стояв поряд із Сі Цзіньпіном у лютому минулого року, незадовго до початку війни, і вони проголосили безмежну дружбу. Що ж, виявляється, ця дружба має деякі межі.

Бернс сказав, що Китай дещо стримано підтримує росію у війні, зазначивши, що він не надав тієї військової підтримки, на яку, мабуть, сподівався путін. Проте, за словами Бернса, путін залишається "вперто впевненим у своїх судженнях".

Бернс сказав, що російський лідер може бути "досить небезпечним і безрозсудним", коли почувається загнаним у кут або "відчуває себе спиною до стіни". Але путін, за оцінкою Бернса, також ґрунтує свій підхід на "хибних припущеннях, в яких, на його думку, він зможе вистояти з українцями, зі Сполученими Штатами та із Заходом".

Щодо того, наскільки уважно Китай приділяє увагу війні, Бернс сказав, що, на його думку, Сі "спостерігає за тим, що відбувається в Україні, як яструб".

Я думаю, що його якоюсь мірою протверезила погана робота російської армії, - сказав він.

Нагадаємо, що Україна просить США надати ракети ATACMS за умови узгодження цілей - CNN.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next