На "Луганщині окупанти масово вивозять обладнання з лікарень та шкіл, усе мінують" - Гайдай

На "Луганщині окупанти масово вивозять обладнання з лікарень та шкіл, усе мінують" - Гайдай

У Луганській області російські окупанти масово вивозять медичне обладнання, грабують школи, а також мінують автошляхи, мости та адмінбудівлі. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу "FreeДОМ".

На сьогодні зі Сватового, Білокуракиного та Кремінної, з населених пунктів, які ми розвивали протягом трьох років, вивозиться все медичне обладнання, зі шкіл забирають проєктори, проєкційні екрани, комп'ютери. Вивозять усе. Також мінують дороги, мости, адмінбудівлі. Мінується все, щоб як мінімум загальмувати наступ, - сказав Гайдай.

За словами очільника ОВА, мінування може загальмувати наступ українських захисників, проте не зупинить його.

Відповідаючи на запитання, чому окупанти застосовують "тактику спаленої землі" і займаються масовим мінуванням, Гайдай відповів, що їм "начхати" на людей, що там залишилися – росіяни "йшли захоплювати території та грабувати". Зараз, додав він, бажання захищати вже пограбовані землі в них немає.

Нагадаємо, що Кінг послав росію від імені світу: реакція Міноборони України.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Loading...
Load next