Хлань про звільнення 5 населених пунктів на Херсонщині

Хлань про звільнення 5 населених пунктів на Херсонщині

Звільнення п'яти населених пунктів в Бериславському районі на Херсонщині фактично вирівняло лінію фронту, яка підходить до боїв за Берислав і його передмістя. Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань під час брифінгу.

Це населені пункти, які фактично вирівнюють лінію фронту, тому що ми всі пам'ятаємо, що контрнаступальні дії, які почалися трохи більше тижня потому тому і наші ЗСУ просувалися вздовж Дніпра від Осокорівки до Дудчан по березі Дніпра. Якщо ми кажемо про річку Інгулець, то від Високопілля до Давидів Броду через Велику Олександрівку, Малу Олександрівку, фактично, утворивши такий котел. Звільнення сьогоднішніх п'яти населених пунктів це підведення риски й це фактично вирівнювання фронту, тобто повністю весь котел де були взяті рашисти він на сьогодні зачищений нашими Збройними силами, - розповів Хлань.

Він зазначив, що лінія фронту фактично вирівняна і підходить до боїв за Берислав і передмістя Берислава.

Чим знаковий Берислав? Це місто яке виходить до контролю над Каховською греблею на правому березі Дніпра. Це дуже важливо, тому що окупанти облаштували там тимчасові переправи через шлюз Каховської ГЕС, хоч й не в повному обсязі, але мають змогу щось там перекидати та підсилювати й навели альтернативні переправи неподалік Нової Каховки. Тому контроль над Бериславом і виходом на греблю Каховської ГЕС є стратегічним, дуже важливим і наші ЗСУ практично впритул підійшли до контролю над цими територіями, - сказав Хлань.

Нагадаємо, що у Києві не планують будувати зупинки-укриття – КМДА.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next