У Німеччині згорів готель для українських біженців, поліція підозрює підпал

У Німеччині згорів готель для українських біженців, поліція підозрює підпал

Пожежа майже повністю знищила житло для біженців з України в німецькій комуні Грос-Штремкендорф у землі Мекленбург-Передня Померанія. Пише Spiegel.

Наразі всі 14 мешканців змогли покинути приміщення неушкодженими. З трьома співробітниками теж усе гаразд, - сказав представник округу Північно-Західний Мекленбург.

Фото: Spiegel

За даними поліції, пожежа, що сталася в ніч на четвер, імовірно, є підпалом. Раніше в середу поліція відвідала житлове приміщення - готель - через графіті зі свастикою на вхідній вивісці.

Виходячи з мого багаторічного досвіду роботи пожежником, наразі я припускаю, що пожежу було розпочато навмисно, - сказав представник місцевої влади. За словами поліції, зараз пожежний експерт має з'ясувати точну причину пожежі.

Мешканців будинку відразу після пожежі перевели в іншу будівлю, повідомив прессекретар округу. На місці працювали майже 120 екстрених служб і близько 20 машин швидкої допомоги.

Коли прибула пожежна бригада, співробітники готелю і деякі перехожі вже намагалися боротися з вогнем за допомогою вогнегасників. Весь солом'яний дах згорів.

Дах завалився просто на моїх очах. Тільки зовнішні стіни ще стоять, - сказав представник району. На фотографіях, опублікованих у ЗМІ, видно метрові язики полум'я і сильний дим. Водночас були великі побоювання, що вогонь перекинеться на сусідні будівлі, але цьому вдалося запобігти.

Нагадаємо, що на Сумщині повністю відключать водопостачання і вуличне освітлення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Німеччина обмежила термін перебування для українців Німеччина обмежила термін перебування для українців
Нові правила набувають чинності з 1 вересня.
У Франції підготували близько 60 тис. пропозицій для розміщення біженців з України У Франції підготували близько 60 тис. пропозицій для розміщення біженців з України
Для вимушено переміщених людей з України підготували від 50 до 60 тисяч пропозицій житла
Loading...
Load next