В українських лікарнях офіційно працюватимуть капелани

В українських лікарнях офіційно працюватимуть капелани

Відтепер у лікарнях України офіційно працюватимуть капелани. Про це повідомила пресслужба МОЗ.

До національного класифікатора медичних інтервенцій НК 026:2021 включено такий вид втручання з підтримки пацієнтів, як духовна опіка, що, зокрема, є невіддільною складовою паліативної допомоги відповідно до порядку надання паліативної допомоги, затвердженого наказом МОЗ від 04.06.2020 №1308, – ідеться у повідомленні.

Минулого року професію "капелан в охороні здоров’я" було внесено до класифікатора професій ДК 003:2010.

Капелани ‒ професіонали з вищою богословською освітою, які пройшли післядипломну клінічну підготовку та уповноважені здійснювати капеланську діяльність у закладах охорони здоров’я. У багатьох провідних країнах світу їх прирівнюють до лікаря та психолога.

Як зазначили в МОЗ, капеланська опіка поширюється не лише на пацієнтів, а також на членів їхніх сімей, медичних працівників та інший лікарняний персонал. Капеланські служби формують із обов'язковим дотриманням принципу міжконфесійності, а капеланські послуги пропонують винятково на добровільній основі.

Сьогодні в деяких закладах охорони здоров’я, зокрема Франківщини, Київщини та Львівщини, капелани офіційно прийняті на роботу.

Нагадаємо, що на Херсонщині ЗСУ звільнили понад 90 населених пунктів – ОК "Південь" (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
У МОЗ оголосили рекомендації для церков та вірян на час святкування Великодня У МОЗ оголосили рекомендації для церков та вірян на час святкування Великодня
На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин, однак Міністерство охорони здоров'я розробило рекомендації для вірян та церков аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусної інфекції у період Великодніх свят.
На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин
У МОЗ заявили, що на Великдень в Україні не посилюватимуть карантин. Однак надзвичайно важливо, щоб святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки.
Loading...
Load next