На деокупованих територіях з'являться пункти обігріву – Мінреінтеграції

На деокупованих територіях з'являться пункти обігріву – Мінреінтеграції

На звільнених від російських окупантів територіях України облаштують пункти обігріву. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих України.

На час осінньо-зимового періоду на звільнених від окупантів територіях, а також в українських містах облаштують пункти обігріву, – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, спеціалісти оперативних штабів ОВА визначають точні локації, для яких такі пункти будуть життєво необхідні.

За даними Мінреінтеграції, на деокупованих територіях ДСНС готова обладнати 400 стаціонарних і 100 мобільних пунктів обігріву. У них можна буде зігрітися, підзарядити телефони та поїсти.

Пункти обігріву можуть розгорнути в адмінбудівлях, навчальних і культурних закладах.

Крім того, ДСНС домовилася з єврокомісаром про надання тисячі мобільних пунктів обігріву, які оснащені генераторами. Їх доправлять у небезпечні, прифронтові та звільнені регіони.

Перелік і точні місця розташування пунктів обігріву найближчими днями з’являться на регіональних сайтах ДСНС.

Також точки обігріву облаштують у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних і районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців. Там громадяни зможуть зігрітися і отримати чай або каву.

Зокрема, це вокзали у Запоріжжі (2), Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі (2), Ковелі, Коломиї, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (2), на станціях "Тараса Шевченка" й "Дарниця".

Нагадаємо, що на звільнених Харківщині, Херсонщині та Донеччині відновлюють роботу банків: деталі.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next