Притула пояснив, чому замовлені фондом "Спартани" такі дорогі, і попросив критиків почекати

Притула пояснив, чому замовлені фондом "Спартани" такі дорогі, і попросив критиків почекати

Волонтер Сергій Притула попросив критиків, які звинуватили його в покупці британської бронетехніки за завищеною ціною, дочекатись, поки останній Spartan заїде в Україну і фонд відзвітує про кожну витрачену копійку. Повідомив Притула у Facebook.

Очільник благодійного фонду детально пояснив, чому вибір впав саме на броньовики та що відбувається з ціною на ринку зброї.

Нестача бронетехніки в українському війську катастрофічна. Волонтери поставили собі амбітну мету - поповнити арсенал ЗСУ суттєвою партією бронетехніки. Вибір впав на "Спартани" з огляду на схвальні відгуки по броні, компактності, швидкості і того, що це гусеничний транспорт, пояснює Притула.

Фонд вийшов на британський ринок у пошуку партії з 50 бронетранспортерів, водночас за півтори доби українці задонатили грошей на купівлю 60 бронетранспортерів Spartan для ЗСУ, але й ця кількість не є остаточною, зазначає Притула.

Водночас після контрактування Україною на британському ринку відбулося пожвавлення і зміна ціни.  

Скільки коштує життя українського солдата? Відповідь очевидна – воно безцінне! Скільки коштує захистити життя солдата? Ось тут вже по-різному…

Чи знали ми про існування ціни 29500 фунтів, яка зараз гуляє мережею? Так, звісно ж. Проте ми зібрались купувати не 6, не 8, не 10 бронемашин. А 50-60-80 чи, можливо, 100.

І це не той випадок, коли чим більше ти береш, тим більшу знижку тобі роблять. Це не конкурентний ринок. Це ринок зброї, де є продавці, які хочуть заробити, і покупці, які живуть в країні, яка воює вже і зараз!

Після того, як з України відбулось контрактування невеликих партій "Спартанів", на британському ринку відбулось суттєве пожвавлення по цій номенклатурі. І ті ціни, які були на ринку ще кілька місяців тому, зараз не є актуальними.

Великі компанії скупляють у менших продавців більшість наявних на ринку "Спартанів" і монопольно правлять достатньо високу ціну в межах $100К.

Ця верхня закупівельна планка і була поставлена у філософію збору коштів, який ми проводили нещодавно.

Чи збирались ми купувати всі "Спартани" за цією ціною? Відповідь: ні.

Тому що ті ж українські патріоти, які живуть у Англії і які вже допомагали купити і доправити з Британії в Україну "Спартани", допомагали і допомагають з пошуком бронемашин і для нашого фонду.

І там є різні ціни. І по 38 тисяч, і 65, і 100, і навіть більше. Тому, навіть озвучена кількість у 60 "Спартанів", які ми зібрались купувати, не є остаточною! Як і скоріше за все, це буде не єдина номенклатура бронетехніки, яку ми привеземо до України з Британії.

Тому маю одне маленьке прохання до всіх, хто сказав "гоп", поки не перескочив! В той самий день, коли останній броньовик, закуплений з кошторису 236 000 000 гривень, заїде в Україну, наш фонд у притаманній для себе манері, дасть вичерпну інформацію і по кількості, і по вартості. Будуть чеки.

Нагадаємо, що Гайдай анонсував успіхи ЗСУ на двох напрямках Луганщини.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео) Військові священники зі Львівщини вирушили на передову із великодніми частуваннями (відео)
Освятивши великодні страви, у Вербну неділю після святкової літургії капелани 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади вирушили на Схід в зону ООС. Вони хочуть не тільки підтримати і допомогти нашим військовикам у такий нелегкий час, але й передати їм частинку сімейного тепла з мирної території нашої батьківщини.
296 мільйонів гривень: українці за добу спільними донатами зібрали кошти на два Bayraktar (відео) 296 мільйонів гривень: українці за добу спільними донатами зібрали кошти на два Bayraktar (відео)
Bayraktar TB2 — це ударний оперативно-тактичний середньовисотний БПЛА із тривалістю польоту понад 12 годин.
Loading...
Load next