Окупанти депортують мешканців Херсонщини на південь рф – ЦНС

Окупанти депортують мешканців Херсонщини на південь рф – ЦНС

Росіяни примусово "евакуюють" українців з тимчасово окупованих територій України, зокрема з Херсонської області, у південні регіони росії – так Кремль хоче виправити демографічну ситуацію на території рф і попередити можливі визвольні рухи у майбутньому. Повідомляє Центр національного спротиву.

Евакуація відбувається не добровільно. Фактично Москва спочатку генерує гуманітарну кризу в регіоні й вивозить звідти заклади медицини, освіти й аптеки.

Коли життя вже в місті немає, то мешканцям розповідають про наступ ЗСУ й бомбардування, та встановлюють дедлайни, які психологічно тиснуть на людей. Коли цивільне населення з тимчасово окупованих територій, переважно з Херсонщини, піддається паніці, то їх "евакуюють" до південного федерального округу рф.

За даними ЦНС, людей депортують до Краснодарського та Ставропольського країв. При цьому їм закривають виїзд до вільної України. Місцеві мешканці, які обрали лишитися на окупованій території, вимушені жити в умовах продовольчої та гуманітарної кризи.

Також повідомляється, що окупанти посилюють репресії проти мирного населення.

Росіяни обіцяють людям грошові виплати і відшкодування придбання житла, але відбувається це лише на словах.

Нагадаємо, що окупанти готуються до повторної битви за Маріуполь – голова ОВА.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next