Росія посилює контроль над інформаційним простором на тлі критики її дій в Україні - ISW

Росія посилює контроль над інформаційним простором на тлі критики її дій в Україні - ISW

Російська влада продовжує посилювати контроль над інформаційним простором, який дедалі більше наповнюється критикою в адресу російських військових - як усередині країни, так і за її межами. Про це пишуть експерти американського інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Як відзначив один із російських "воєнкорів", якого цитує ISW, росія в інформаційному протистоянні із Заходом виглядає "як кошеня проти носорога".

Одна з пропагандистських газет у понеділок повідомила, що Держдума до кінця року може розглянути законопроєкт про врегулювання рекомендаційних алгоритмів в інтернеті, який дозволить владі відключати конкретні алгоритми.

Під дію законопроєкту можуть потрапити соцмережі, відеохостинги, онлайн-кінотеатри, пошукові системи, маркетплейси та інші сервіси.

Повідомляється, що регулювання алгоритмів обговорювалося ще до війни проти України та було націлене насамперед на західні соцмережі. На думку депутатів, контент, підібраний на основі рекомендаційних алгоритмів, "підвищує ризики соціальних конфліктів".

Держдума, ймовірно, таким чином намагається усунути сумніви щодо здатності Кремля публікувати та відстоювати дії росії в Україні перед внутрішньою аудиторією, а також створити прямий засіб протидії внутрішнім та зовнішнім джерелам незгоди в інтернеті, зазначають експерти ISW.

Нагадаємо, що росіяни почали роздачу в Криму мобілізаційних повісток під підпис – Генштаб.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Україна внесла до «чорного списку» ще 20 російських акторів Україна внесла до «чорного списку» ще 20 російських акторів
Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) поповнило перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, близько 20 діячів культури.
"Російський" Київ: Стефанчук відповів віце-спікеру Держдуми Росії на гучні заяви (відео) "Російський" Київ: Стефанчук відповів віце-спікеру Держдуми Росії на гучні заяви (відео)
Стефанчук порадив росіянам перед тим, як мріяти про "захоплення Києва", спочатку "захопити" занедбані та бідні російські міста.
Loading...
Load next