російські загарбники змушені покладатися на погано організовані тимчасові формування - ISW

російські загарбники змушені покладатися на погано організовані тимчасові формування - ISW

Російські військові змушені покладатися на погано підготовлені та організовані тимчасові формування після того, як їм фактично довелося відмовитись від концепції батальйонно-тактичних груп. Повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ISW наголошує: міністерство оборони Великої Британії повідомило, що російські сили, ймовірно, припинили розгортання батальйонно-тактичних груп в останні три місяці, оскільки такі групи показали свою неефективність в боях в Україні.

За оцінками Інституту, починаючи з квітня, російські батальйонно-тактичні групи деградували після невдалих наступальних операцій, включаючи атаки на Київ, Маріуполь, Сєвєродонецьк і Лисичанськ. В ISW кажуть, що подальші зусилля з реконструкції цих БТГ для відновлення їхньої бойової потужності зазнали невдач.

Аналітики додають, що після невдач, російські військові, ймовірно, кинули свої сили, які залишилися, та новий особовий склад, включаючи мобілізованих, у погано підготовлені, оснащені та організовані тимчасові формування з низьким моральним духом і дисципліною.

Крім цього, Інститут вивчення війни зазначає, що спосіб, в який російські військові сформували нові структури шляхом розформування доктринальних батальйонів, полків і бригад, ймовірно, позбавили росіян можливості повернутися до концепції БТГ, а тому тепер російські загарбники змушені покладатися на тимчасові формування, в які залучаються мобілізовані.

Ключові висновки ISW:

  • Російські війська досягли незначних успіхів у районі Бахмута 29 листопада, але навряд чи вони просунулися вперед з тією швидкістю, про яку заявляють російські джерела.
  • Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що російські сили, ймовірно, припинили розгортання батальйонних тактичних груп протягом останніх трьох місяців, що підтверджує попередні оцінки ISW.
  •  Українські війська продовжували контрнаступальні операції навколо Сватового та Кремінної.
  •  Окупанти продовжували обмежені наземні атаки на захід від Кремінної з метою відновлення втрачених позицій.
  •  Російські війська проводили наземні обстріли поблизу Сіверська та Авдіївки, а також на заході Донецької області.
  •  Росіяни продовжували зміцнювати оборонні позиції на сході Херсонської області, в той час як українські війська продовжували наносити удари по скупченнях російських військ на півдні України.
  •  Окупанти продовжували боротися із застарілою технікою та нестачею власних кадрів на тлі офіційних дій, що свідчать про ймовірну другу хвилю мобілізації.
  •  Незалежне розслідування виявило, що росія, ймовірно, перевезла тисячі українських ув'язнених до рф після виведення військ із західного берега Херсонської області.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next