російські війська не повністю захопили Соледар - ISW

російські війська не повністю захопили Соледар - ISW

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму останньому зведенні про події на фронті заявляє, що російським військам поки що не вдалося повністю захопити Соледар – незважаючи на деякі неправдиві твердження російських джерел. 

ISW пише, що його експерти бачили кадри з бійцями "ПВК Вагнера" в центрі цього невеликого міста в Донецькій області. Водночас оцінити, хто саме контролює ті чи інші квартали в Соледарі, досить складно, оскільки під час вуличних боїв ситуація може дуже швидко змінюватися, ідеться у зведенні.

Навіть якщо вірити найсміливішим російським заявам, взяття Соледара не призведе до негайного оточення Бахмута, - зазначає при цьому ISW. – Контроль над Соледаром не обов'язково дасть змогу російським силам встановити контроль над ключовими українськими лініями постачання, що ведуть до Бахмута.

Що ще сказано у зведенні ISW:

Призначення генерала Олександра Лапіна начальником головного штабу сухопутних військ РФ, можливо, має на меті збалансувати вплив керівника "ПВК Вагнер" Євгена Пригожина, який посилюється, і глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

10 січня українські сили продовжували просування лінією Сватове – Кремінна (ці міста розташовані в Луганській області і лежать на шляху ЗСУ до Сєвєродонецька і Лисичанська).

ISW оцінює ризик російського вторгнення в Україну з території Білорусі як низький, але можливий. Ризик прямої участі Білорусі у зведенні оцінюється як дуже низький.

Нагадаємо, що у випадку повторного вторгнення ворогові не дадуть дійти до Чернігова - командувач ОК "Північ".

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер" Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер"
18 червня 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців повідомила, що з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" було збито російський літак Су-25 – і той "гепнувся гучно та яскраво".
Loading...
Load next