Українці стали менше користуватись пластиковими пакетами – Мінекономіки

Українці стали менше користуватись пластиковими пакетами – Мінекономіки

За 2022 рік українці на 40-90% скоротили використання пластикових пакетів і збільшили споживання біорозкладних. Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на заяву першого заступника міністра економіки України Дениса Кудіна.

Рішення уряду, яким було встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, за рік дало суттєвий результат – українці скоротили придбання таких пакетів від 40% до 90% залежно від їх видів. І все частіше використовують біорозкладні, які не забруднюють навколишнє середовище. Зокрема, в деяких мережах супермаркетів продажі біорозкладних пакетів у 2022 році зросли в 13-15 разів, – розповів Кудін.

Зменшення обсягів продажу пластикових пакетів відбулось в умовах зростання ціни їх закупки, наголосили в Уряді. Тож виробники пакетів без прибутку не залишились. Щобільше, це сприяло модернізації виробничих і технологічних процесів, а також розвитку виробництва біорозкладних пластикових пакетів.

Нагадаємо, що навколо кремля розмістили вже три комплекси ППО.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кабмін знизив ціну на газ для 12 українських ТЕС Кабмін знизив ціну на газ для 12 українських ТЕС
Кабінет Міністрів України вирішив зменшити вартість газу для теплових електростанцій до 7 гривень за кубічний метр. Завдяки цьому українські ТЕС зможуть продовжувати виробництво
Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.
Loading...
Load next