Російський та український омбудсмени домовилися про обмін списками тяжко поранених

Російський та український омбудсмени домовилися про обмін списками тяжко поранених
Українська сторона переговори Москалькової з Лубінцем поки не коментувала.

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова повідомила, що провела онлайн-зустріч з українським омбудсменом Дмитром Лубінцем. У переговорах, за її словами, також брав участь Головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч. Повідомляє ВВС.

За словами Москалькової, сторони "домовилися про сприяння в обміні списками тяжкопоранених, які підлягають репатріації", а також про допомогу силовим органам у "поверненні громадян, які підлягають депортації".

У січні обидва омбудсмени проводили очну зустріч у Туреччині, вони також зустрічалися в Брюсселі.

У четвер Лубінець заявив в інтерв'ю українському суспільному мовнику "Суспільне", що останнім часом у нього з'явився "стриманий оптимізм" щодо ставлення Москви до українських військовополонених, проте переговори з Москальковою "проходять важко".

Нагадаємо, що у Страсбурзі відкрили інсталяцію розстріляної росіянами машини швидкої допомоги.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії "Живі щити" та вивезення тіл: розвідка розповіла правду про "гуманітарні коридори" від Росії
7 березня окупанти оголосили про відкриття "гуманітарних коридорів". Втім, варіант запропонований Москвою не має нічого спільного з загальноприйнятими поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next