Американський концерн запропонував Україні ударні дрони за один долар - WSJ

Американський концерн запропонував Україні ударні дрони за один долар - WSJ

Американський виробник зброї пропонує продати українському уряду два бойові безпілотники Reaper MQ-9 за долар. Про це інформує The Wall Street Journal.

WSJ пише, що таку пропозицію концерн робить, щоб "допомогти країні захистити себе, оскільки вона готується до очікуваного російського наступу". Пропозицію зробив гендиректор компанії General Atomics, яка виробляє Reapers, Лінден Блу.

Видання також зазначає, що угода вимагатиме від Києва витратити близько 10 мільйонів доларів на підготовку та доставку літаків в Україну, а також ще близько 8 мільйонів щороку на технічне обслуговування і підтримку старих моделей безпілотників. Видання пише, що Білий дім і український уряд відмовилися від коментарів з цього приводу.

Білий дім, який мав би схвалити продаж, відмовився від коментарів. Український уряд також відмовився від коментарів.

The Wall Street Journal додає, що за останній рік США надали Україні понад 700 менших безпілотників, в тому числі тактичні дрони Switchblade.

Нагадаємо, що "Окупанти однозначно готуються до чогось на східному фронті у лютому", - Гайдай.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео) Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео)
Вперше з початку повномасштабного вторгнення національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25%. Тепер американська валюта коштує 36,56 грн
Loading...
Load next