Розстріл Мацієвського, непоодинокий випадок, є свідчення про інші страти беззбройних полонених

Розстріл Мацієвського, непоодинокий випадок, є свідчення про інші страти беззбройних полонених

Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази «Слава Україні», непоодинокий випадок під час війні. Є свідчення про інші страти окупантами українських беззбройних військовополонених. Повідомив Омбудсмен України Дмитро Лубінець.

Розстріл російськими військовими українського полоненого Олександра Мацієвського після фрази «Слава Україні», на жаль, непоодинокий випадок на цій жахливій загарбницькій війні. Маємо свідчення про інші страти російськими окупантами наших беззбройних військовополонених. Про це стало відомо з наших джерел у силових структурах, а згодом опубліковано в ЗМІ, - написав Лубінець.

За його словами, росіяни розстрілюють відкрито та цинічно. За згоди командирів і з впевненістю, що уникнуть покарання.

Вкотре переконуємося, що для росії не існує Женевських конвенцій та норм міжнародного гуманітарного права. Окупанти систематично скоюють воєнні злочини, порушуючи закони та звичаї війни. Про кожен такий злочин інформую міжнародну спільноту, адже притягнення російської федерації до відповідальності - не лише мета, а й обов’язок всього цивілізованого світу! - наголосив Лубінець.

Нагадаємо, що темп російських операцій по всій лінії фронту найнижчий з січня 2023 року, - британська розвідка.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next