ПЦУ створює свій монастир у Почаєві, де зараз лавра УПЦ МП

ПЦУ створює свій монастир у Почаєві, де зараз лавра УПЦ МП

Синод ПЦУ вирішив утворити релігійну організацію у Почаївській Лаврі, яка перебуває в оренді в УПЦ Московського патріархату.  Йдеться у рішенні Синоду ПЦУ від 28 березня.

У складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України було утворено релігійну організацію "Почаївська Свято-Успенська Лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)", священноархімандритом якої був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

Засідання Синоду відбулося 28 березня у резиденції предстоятеля ПЦУ при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі. У ньому взяли участь дев’ять членів. Відзначається, що Синод також підтримав позицію предстоятеля ПЦУ Епіфанія, викладену в його зверненні до братії Києво-Печерської Лаври.

Зокрема, там закликали братію Лаври до єднання в лоні помісної Української православної церкви. Синод також вважає, що необхідно зберегти в Лаврі чернече життя та неперервні звершення богослужінь.

Тому, там вирішили прохати виділити для чернечого життя, богослужбової та іншої релігійної діяльності "Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічий монастир) приміщення на території комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, що ECherha: для водіїв вантажівок запрацював застосунок для перетину кордону.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео) У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео)
Відновлювальні та протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая почнуть через місяць. Наразі використовувати будівлю не можна – існують ризики.
Loading...
Load next