Оновлення у "ДІЇ": українцям доступна програма компенсації за зруйноване житло “єВідновлення”

Оновлення у "ДІЇ": українцям доступна програма компенсації за зруйноване житло “єВідновлення”

Українці, чиє житло зазнало руйнувань внаслідок війни, починаючи від середи, 10 травня, мають змогу через “Дію” податися на отримання грошей на ремонтні роботи в межах програми “єВідновлення”. 

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Максимальна сума — 200 тис.грн. Послуга доступна, якщо житло підлягає відновленню і не було повністю відремонтоване, – вказує відомство.

Отримані кошти витратити можна виключно в будівельних магазинах, які входять до переліку учасників програми “єВідновлення” та зареєстровані з МСС-кодом 5211 (будівельні магазини) або 5231 (магазини фарб, шпалер).

“єВідновлення”: як отримати допомогу

  • Перший крок – повідомлення про майно, що зазнало ушкоджень через застосунок “Дія”;
  • Другий – відкриття спецрахунку в одному з банків, який є учасником програми (А банк, monobank, ПриватБанк, ПУМБ, Sense Bank);
  • Третій – заповнення заяви на отримання допомоги в “Дії” та її відправлення;
  • Далі треба дочекатись телефонного дзвінка комісії місцевої влади для огляду майна і оцінки суми допомоги;
  • Після цього у “Дію” надійде сповіщення про рішення комісії;
  • У разі позитивного рішення заявник отримує гроші на спецрахунок.

Заявник має право на отримання допомоги у разі, якщо його житло:

  • зазнало ушкоджень після 24 лютого 2022 року,
  • розташовується на підконтрольній Україні території,
  • визнано таким, що підлягає відновленню, 
  • якщо власник ще не робив ремонт власним коштом.

У Мінцифрі наголошують, що у разі наявності співвласників в об’єкта нерухомості кожен з них має дати згоду на отримання заявником допомоги (або через “Дію” або у паперовій формі).

Нагадаємо, Заповідник «Києво-Печерська лавра» оцифрує архів минулого століття

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії" Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії"
Українські ветерани з наступного року зможуть скористатися необхідними їм основними сервісами у "Дії". Сервісами матимуть змогу користуватися також і члени родин загиблих.
"Дія" не працюватиме в Україні добу: проводиться оновлення адресних довідників "Дія" не працюватиме в Україні добу: проводиться оновлення адресних довідників
Мета оновлень – безпомилкове відображення належності населених пунктів до громад. В Дії запевнили, що працюють в турборежимі, щоб послуги відновилися якомога швидше.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
Loading...
Load next