Спалах холери: на Дніпропетровщині спростували наявність хвороби

Спалах холери: на Дніпропетровщині спростували наявність хвороби

На Дніпропетровщині фахівці відбирають проби води з водойм і постійно моніторять ситуацію. Загрози спалаху холери немає.

Про це повідомляє ДніпроОВА.

Останній спалах холери в Україні був у 2011 році. А на Дніпропетровщині – у 1994-му. Попри це, ми постійно моніторимо стан водойм. З червня по вересень відбираємо проби води у визначених точках. За необхідності збільшуємо кількість ділянок, які необхідно перевірити. Усіх хворих на кишкові інфекції направляємо на додаткові обстеження. Нині загрози спалаху холери в області немає, - прокоментувала завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб Галина Шамичкова.

Проте мешканцями радять дотримуватися рекомендацій: часто обробляти руки, кип’ятити воду, ретельно мити овочі і фрукти, термічно обробляти їжу, дотримуватися правил зберігання. Використовувати окремо кухонне приладдя для сирих і готових продуктів.

Нагадаємо, Естонія заборонила в’їзд московському патріарху Кирилу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії
В Україні за рік майже на третину зросла кількість сексуальних злочинів, при цьому ж Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії серед країн світу.
Loading...
Load next