За $10,5 тис. став багатодітним батьком: буковинцю не вдалось втекти за кордон

За $10,5 тис. став багатодітним батьком: буковинцю не вдалось втекти за кордон

Житель Чернівців за 10, 5 тисяч доларів купив два підроблених свідоцтва про народження дітей для того, щоб вільно перетинати державний кордон

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Відомо, що жителі Тернопільщини й Чернівеччини пообіцяли військовозобов’язаному батькові однієї дитини виготовити ще два свідоцтва про народження дітей, що дало б змогу йому безперешкодно перетнути кордон.  Свої послуги вони оцінили у 10 500 доларів.

Ухилянт передав їм кошти й отримав обіцяні фальшиві свідоцтва через відділення Нової пошти. Проте під час перевірки документів на ПП "Порубне" прикордонники виявили підробку свідоцтв та затримали військовозобов’язаного. Він розповів правоохоронцям про осіб, які сприяли йому у перетині державного кордону.

Відтак справи щодо чоловіків, які виготовили документи вже направили до суду. 

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 2 жителів Тернопільщини й Чернівеччини, обвинувачених у сприянні в незаконному перетину особи через державний кордон України з корисливих мотивів й пособництві у підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України), – йдеться у дописі. 

Їм загрожує позбавлення волі від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 2000 польських військових поїдуть на кордон із білоруссю

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Одружувала українок з іноземцями: на зйомках телешоу впіймали "сваху" фіктивних шлюбів (відео, фото) Одружувала українок з іноземцями: на зйомках телешоу впіймали "сваху" фіктивних шлюбів (відео, фото)
Правоохоронці викрили схему легалізації в Україні іноземців через фіктивні шлюби з українками та затримали організаторку схеми.
Loading...
Load next