ООН підтвердила загибель понад 9 тисяч цивільних громадян України через повномасштабне вторгнення рф

ООН підтвердила загибель понад 9 тисяч цивільних громадян України через повномасштабне вторгнення рф

Управління верховного комісара ООН із прав людини підтвердило загибель 9 444 і поранення 16 940 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Такими є дані організації від 24 лютого 2022 року до 13 серпня 2023-го.

Про це повідомляє ООН.

Серед загиблих – 545 дітей, серед поранених – 1156.  В ООН наголошують, що реальне число жертв є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою, і багато повідомлень все ще потребують підтвердження.

Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Лисичанськ, Попасна і Сєверодонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб, – йдеться в повідомленні.

За даними ООН, від початку серпня їм вдалося підтвердити загибель 48 цивільних людей (зокрема двох дітей) і поранення 210 (серед них – 9 дітей). В Офісі генпрокурора наголошують, що ці цифри – «просто вершина айсберга: коли деокупуємо наші території, то цифри зростуть в рази, а можливо, в десятки разів».

Нагадаємо, Президент Чехії засудив антиукраїнські інциденти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео) Набув чинності закон, що дозволяє цивільним застосовувати зброю проти окупантів (відео)
Відтепер цивільні громадяни мають право захищати Україну зі зброєю.
На Драмтеатр Маріуполя скинули надпотужну бомбу: там переховувались тисячі містян з дітьми На Драмтеатр Маріуполя скинули надпотужну бомбу: там переховувались тисячі містян з дітьми
Через жорстокі бої неможливо добратися до театру та витягнути з-під завалів людей.
Loading...
Load next