В Україні спростили процедуру працевлаштування водіїв екстреної меддопомоги

В Україні спростили процедуру працевлаштування водіїв екстреної меддопомоги

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою дав можливість водіям екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працевлаштуватися за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Ухвалене рішення передбачає, що для працевлаштування, майбутній водій “екстренки” мав протягом останнього року працювати водієм автівки певної категорії. Також він зобов'язаний пройти 1 місяць спеціальної підготовки та стажування і лише після цього зможе приступити до роботи, - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф суттєво потребують доукомплектування водіями. Станом на кінець минулого року вони були укомплектовані водіями на 79%, більше 20% з цих водіїв - люди пенсійного віку.

Для цілодобового забезпечення українців якісною медичною допомогою, за добу на одній автівці “екстренки” має працювати 4 бригади, відповідно - 4 водії.

Ухвалене рішення, щодо спрощення процедури працевлаштування водіїв діятиме до кінця воєнного стану та ще рік після його припинення.

Нагадаємо, Окупанти влучили ракетою по центру Чернігова

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Статус національного надбання України отримали вісім унікальних наукових об'єктів Статус національного надбання України отримали вісім унікальних наукових об'єктів
Відповідне рішення ухвалили на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next