Надбавки до пенсії у 2024 році: стало відомо на скільки відсотків збільшать виплати

Надбавки до пенсії у 2024 році: стало відомо на скільки відсотків збільшать виплати

В 2024 році уряд планує провести індексацію пенсій і збереже субсидії для малозабезпечених сімей. Законодавство дозволяє не індексувати пенсії під час війни, але уряд України зміг провести індексацію цього року і продовжуватиме це робити це наступного.

Про це повідомляють у Верховній Раді Україні.

Зараз середня пенсія по Україні становить близько 5311 грн. Наступного року має додатися ще 16%. Зрозуміло, що зараз дуже потужні інфляційні процеси, триває війна, і ми не знаємо, що буде з економікою навесні наступного року. Але держава повинна знаходити можливість виконувати свої зобов’язання перед людьми та підтримувати на рівні, передбаченому законом. У цьому питанні мають об’єднатися опозиція та влада, — зазначив народний депутат Олександр Качура.

Він також додав, що, на його думку, в Україні необхідно змінювати підхід до нарахування пенсій, бо при прожитковому мінімумі 9435 грн, пенсія не відповідає реальним потребам. 

Насамкінець депутат сказав, що в державі має продовжуватися робота над впровадженням накопичувальних пенсій.

Нагадуємо, що Кабмін спростив процедуру отримання статусу УБД

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу Вихід на пенсію в 65 років: скільки потрібно мати стажу
У разі нестачі страхового стажу його можна докупити.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки Українські пенсіонерки отримують на 30% менші пенсії, аніж чоловіки
Верховна комісарка Організації Об'єднаних Націй, Мішель Бачелет повідомила, що пенсія в українських жінок в середньому на 30% нижче, ніж аналогічні пенсійні виплати для чоловіків пенсіонерів.
Loading...
Load next