ООН допоможе з виплатами пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій

ООН допоможе з виплатами пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій

ООН здійснить доплати пенсіонерам, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій і які отримують менш як 3 тис. грн пенсії.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Пенсійний фонд формує на основі реєстрів, перелік осіб, яким потрібно допомогу. Відомо, що виплати здійснює Всесвітня продовольча програма ООН. Отримати допомогу зможуть люди, які:

  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше 3 тис. грн;
  • не одержували з 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання для ВПО.

ВПП надаватиме грошову допомогу щонайменше 4 міс., пенсіонери отримуватимуть доплату до пенсії на суму, якої не вистачає до 3 тис. грн (але не менше 100 грн). Для того, аби отримати допомогу, пенсіонери не мають нічого робити й нікуди звертатися. Виплати надходитимуть разом із пенсією.

Зі зростанням цін через війну мільйонам людей у регіонах, уражених бойовими діями, важко дозволити собі речі першої необхідності, і багато з них змушені зменшувати кількість прийомів їжі або ж купувати менш якісну та менш поживну їжу, – зауважив директор ВПП в Україні Метью Холлінгворт.

Нагадаємо, Світовий банк допоможе українцям відновити домівки, які пошкоджені від обстрілів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики
На всій території України ввели воєнний стан. Окремі області ввели комендантську годину.
Loading...
Load next