Підготовка до зими: газовим операторам дозволили залучати на відновлення будь-які кошти

Підготовка до зими: газовим операторам дозволили залучати на відновлення будь-які кошти

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на період дії воєнного стану дозволила операторам газотранспортної системи України, газорозподільних мереж та газосховищ використовувати будь-які засоби на захист та відновлення пошкоджених війною об’єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомляє НКРЕКП.

Операторам ГТС, ГРМ та газосховищ дозволено використовувати на захист та відновлення об'єктів, що постраждали через війну:

  • кошти фінансування інвестиційних програм;
  • планованого прибутку;
  • залучені кошти (гуманітарна, фінансова допомога, кредити, гранти);
  • бюджетні кошти;
  • кошти, отримані від провадження діяльності з транспортування, розподілу, зберігання (закачування, відбору) природного газу;
  • інші не заборонені законодавством кошти.

Сьогодні ми прийняли рішення, що є частиною нашого комплексного підходу в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду... Цими рішеннями ми надали нашим ліцензіатам у всіх галузях необхідні інструменти для належної підготовки своїх об'єктів до зими. Вони також дозволять їм оперативно виконувати роботи з інженерного захисту критичного інфраструктури, – заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Як відомо, раніше регулятор ухвалив аналогічні рішення у сфері електропостачання, а також централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, У Німеччині не думають, що Україна приєднається до ЄС раніше 2029 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next