В Україні є дефіцит робочої сили через еміграцію та мобілізацію

В Україні є дефіцит робочої сили через еміграцію та мобілізацію

В Україні спостерігається тенденція до обмеженої пропозиції робочої сили, зокрема через міграцію та мобілізацію. Водночас попит на працівників зростає.

Про це повідомляють у макроекономічному та монетарному огляді НБУ за жовтень.

Кількість вакансій надалі зростала як через сезонність так і пожвавлення економіки, - йдеться у документі.

Водночас кількість резюме знижувалася, вказують у НБУ. Однією з можливих причин цього регулятор називає поступове відновлення зайнятості українців. НБУ посилається на результати опитування "Рейтингу", згідно з якими серед людей, що мали роботу до повномасштабного вторгнення, частка тих, хто не працює, знизилась до 25%.

Також НБУ вказує на обмежену пропозицію робочої сили через міграцію та мобілізацію.

Нагадаємо, Мешканець Запоріжжя отримав довічне з конфіскацією всього майна за держзраду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next