5 тисяч українських родин у Великій Британії можуть залишитися безпритульними

5 тисяч українських родин у Великій Британії можуть залишитися безпритульними

За інформацією британської урядової комісії, влада країни поки що не продовжує візи для українців довше, ніж на три роки, і не виділяє додаткового фінансування для місцевих муніципалітетів і "спонсорів", які надають житло біженцям.

Про це повідомляє The Times.

Понад п'ять тисяч українських сімей можуть опинитися без даху над головою після того, як фінансова підтримка в межах програми Homes for Ukraine закінчиться. Представники незалежної комісії The National Audit Office, яка відстежує бюджетні витрати, у новому звіті розповіли, як живуть біженці в Англії. 

Зазначається, що цифри, найімовірніше, занижені, оскільки третина місцевих муніципалітетів не надає дані про тих, хто може опинитися без житла.

Але, за наявною інформацією на 31 серпня, 4890 сімей оцінили як такі, що можуть стати безпритульними або ж уже ними стали. Це лише 8% від передбачуваної загальної кількості родин, які переїхали до Англії завдяки програмі "Домівки для українців".

Місцеві муніципалітети закупили 905 додаткових будинків. Згідно з планами уряду, до кінця 2023 — початку 2024 рр. придбають 3365 будинків. У 2880 із них збираються розмістити українців.

У звіті повідомляється, що з початку цього року приблизно 600-800 українських родин проживали в тимчасовому житлі в Англії. Але невідомо, скільки сімей скористалися підтримкою програми Homes for Ukraine.

Виплата щомісячних "благодійних" допомог (500 фунтів стерлінгів) британським громадянам, які приймають українців, розрахована до березня 2024 року. І поки не оголошувалося, чи продовжать виплату.

Суму, яку виплачують муніципалітетам за переїзд біженців у їхній район, уже скоротили з початкових 10 500 фунтів стерлінгів до 5 900.

Представники The National Audit Office заявляють, що українцям потрібна визначеність щодо їхнього майбутнього перебування в країні. Незабаром владі належить вирішити, чи продовжувати візи довше, ніж на три роки, і фінансування для місцевої влади та "спонсорів", які надають житло.

Нагадаємо, Київські митники затримали сотню археологічних знахідок VIII ст до н.е. - ХІІІ ст н.е.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Як отримати карту поляка за спрощеною процедурою Як отримати карту поляка за спрощеною процедурою
Також біженцям з України дозволили оформлювати виплати грошової допомоги на школярів.
Loading...
Load next