Дистанційне навчання замість заочного: Уряд підтримав законопроєкт щодо змін у вищій освіті

Дистанційне навчання замість заочного: Уряд підтримав законопроєкт щодо змін у вищій освіті

Кабінет міністрів України підтримав законопроєкт, який запроваджує фундаментальні зміни у вищій освіті. Зокрема, з наступного року скасовується заочна форма навчання.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Україні потрібні освічені громадяни, тому відмовляємося від заочки з 2024 року. Заочна форма навчання — радянський рудимент освіти. Дистанційне навчання показало себе ефективніше, ніж купування дипломів та освіта «для галочки», - заявив Федоров

Також міністр додає, що законопроєкт передбачає такі нововведення:

  • студенти за контрактом можуть регулювати термін навчання. Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Чи навпаки — отримати ступінь за 6 років. 
  • вибір спеціальності після першого чи другого курсу. Вступ на певну галузь, 1—2 роки вивчаєте загальні предмети, далі — вибираєте конкретну спеціальність;
  • дистанційне навчання замість заочного чи вечірнього. 

Нагадаємо, Папа Римський закликав світ не звикати до війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка” В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка”
Перестали видавати одеський дитячий журнал "Пчелка". Причиною цьому слугувало звернення до мовного омбудсмена Тараса Кременя.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next