Українці у Швейцарії матимуть статус захисту до березня 2025 року

Українці у Швейцарії матимуть статус захисту до березня 2025 року

Уряд Швейцарії вирішив не скасовувати тимчасовий статус захисту (“Status S”) для українців, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення Росії, до 4 березня 2025 року.

Про це повідомляє Федеральна рада Швейцарії.

Очікується, що ситуація в Україні не зміниться в осяжному майбутньому. Тому на засіданні 1 листопада Федеральна рада вирішила не скасовувати статус захисту S для українських біженців до 4 березня 2025 року, - йдеться в заяві.

Як зазначається, це рішення вносить ясність не лише для українських біженців, а й для кантонів, громад та роботодавців.

З огляду на членство Швейцарії в Шенгенській зоні Федеральна рада вважає життєво важливою тісну координацію з ЄС, який 19 жовтня вирішив продовжити тимчасовий захист українських біженців до 4 березня 2025 року, - йдеться у повідомленні.

Федеральна рада Швейцарії вирішила надати українським біженцям статус захисту S з 12 березня 2022 року. Він надається, доки людям загрожує серйозна загальна небезпека. Станом на кінець жовтня 2023 року близько 66 тисяч українців мають статус захисту S у Швейцарії.

Термін дії статусу захисту S, який дозволяє людям виїжджати за кордон і працювати у Швейцарії, як правило, обмежений одним роком, але може бути продовжений рішенням Федеральної ради. Умовою для скасування є тривала стабільність на батьківщині біженців, щоб населення не наражалося на серйозну небезпеку.

Швейцарський уряд також активізує зусилля щодо інтеграції якомога більшої кількості українських біженців у ринок праці. Федеральна рада має на меті підвищити рівень зайнятості з нинішніх майже 20% до 40% до кінця 2024 року.

Нагадаємо, "Переписував" майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо": СБУ затримала адвоката рашистів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця (відео) В Україні вже 65 евакуйованих афганців попросили статус біженця (відео)
Рейси, якими афганці прилетіли в Україну, були організовані Міністерством закордонних справ під егідою керівництва держави. До них приєднувалися й інші державі органи країни.
Loading...
Load next