Відтепер в Україні доступна електронна марка для рекомендованих листів

Відтепер в Україні доступна електронна марка для рекомендованих листів

Укрпошти ввела в обіг електронну марку, яка наразі буде доступною лише для рекомендованих листів, а з наступного року – для всіх решту.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

Відтепер її можна замовити, завантажити та роздрукувати на звичайному принтері всього за кілька хвилин. Власне сама електронна марка має вигляд QR-коду, що містить інформацію про індекс одержувача, дату створення поштового відправлення, вагу, номер відправлення та підтверджує оплату послуг поштового зв’язку, - йдеться у заяві.

Укрпошта відзначає, що це значно полегшить роботу, зменшить черги у відділеннях, спростить сортування та покращить контроль відправлення і доставки. Відстежити усі операції, статус та історію відправлення можна онлайн в Особистому кабінеті користувача.

Нині електронні марки можна використати лише для рекомендованих листів. Зокрема, послуга буде зручною для органів державної влади, великих компаній, комунальних підприємств, нотаріусів, адвокатів та банків, - додають у поштового оператора.

У наступному році таку новацію обіцяють зробити доступною і для простих листів. "Те, що було у два кроки, ми спростили до одного".

 Ви усе це робите вдома або в офісі та сплачуєте онлайн. Все, що вам потрібно зробити у відділенні – просто принести. Тобто, замість 5-10 хвилин на клієнта, це займатиме 30 секунд, - пояснив Ігор Смілянський, генеральний директор АТ "Укрпошта".

Він також пообіцяв, що улюблені художні марки залишаться навіть тоді, коли сервіс впровадять і для простих листів. "Вони залишаться як для користування, так і для естетичного задоволення".

Нагадаємо, Бої за Авдіївку йдуть уже місяць - Тарнавський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next